Get Adobe Flash player

UPLATNICA ZA DONATORE

Zamolnicu je potrebno isprintati, potpisati i osobno donijeti u sjedište udruge na adresi Horvatova 2

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara danas je sa svojim zamjenicima sazvao konferenciju za medije na temu konstituiranja Gradskog vijeća. Naime, u petak 21.lipnja 2013. na prvoj sjednici Gradsko vijeće nije konstituirano, a Slavonski Brod i njegovi građani više nemaju vremena, niti dana.

Kako je istaknuo gradonačelnik Duspara 19. svibnja građani Slavonskog Broda odlučili su tko će biti gradski vijećnici u novom sazivu Gradskog vijeća. Toga dana 25 gradskih vijećnika Grada Slavonskog Broda dobilo je veliku odgovornost - raditi u interesu grada Slavonskog Broda i njegovih građana. U 2013. godinu Grad Slavonski Brod je ušao bez proračuna. Svi su čekali da prođu lokalni izbori kako bi Grad napokon mogao nastaviti normalno funkcionirati.

„Sada smo u situaciji da imamo projekte koji su na stand-byu samo zato što nemamo proračuna. Bez Gradskog vijeća i dalje se ne može smanjiti iznos komunalnog doprinosa kod legalizacije, a u pitanju je prijedlog koji se nalazio u izbornom programu gotovo svih stranaka i kandidata na izborima. Sada je prilika da dokažu kako najava smanjenja nije bila samo predizborno obećanje. Bez proračuna ne možemo staviti u funkciju gradske bazene. Bazeni su gotovi, no njihovo otvorenje ovisi o donošenju proračuna i Gradskom vijeću“- naglasio je gradonačelnik.

Na današnjoj press konferenciji gradonačelnik je apelirao na sve gradske vijećnike da svojom ozbiljnošću dokažu kako građani Slavonskog Broda nisu pogriješili kada su im ukazali svoje povjerenje. Kako je naglasio- građani Slavonskog Broda dovoljno su trpjeli i bili kolateralne žrtve lokalne politike.

„Ja ne želim vjerovati da je nekome cilj baciti ovaj grad na koljena samo zbog osobnih principa i interesa. Jednako tako ovim putem želim poručiti da to neću dopustiti. U petak sam nakon sjednice rekao da sam kao i do sada otvoren za suradnju sa svima kojima su interesi grada i građana prije osobnih interesa i to sada ponavljam - Grad i građani prije stranačkih i osobnih interesa. Ovaj grad i njegovi građani zaslužuju ozbiljno Gradsko vijeće koje će sinergijom dovesti do razvoja i napretka“-zaključio je gradonačelnik.

Nova konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća bit će zakazana najkasnije u roku od 30 dana, a jedno je jasno; budućnost Slavonskog Broda je zajednička i ne može biti lijeva ili desna. Brođani su na izborima rekli svoje - dosta im je podjela i žele poštenu vlast za bolju budućnost.

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2012. All Rights Reserved.